Frejus: Frejus en omgeving bezienswaardigheden monumenten kastelen feesten en evenementen

De stad Frejus met zijn mooie omgeving enkele bijzonderheden zoals mooie monumenten, kastelen, bijzondere streekfeesten en evenementen geniet van dit bijzonder mooie gebied. 

frejus 8

Frejus: Frejus en omgeving bezienswaardigheden monumenten kastelen feesten en evenementen

Wanneer men over de kustweg ( de Corniche d’or ) rijdt van Napoule tot Frejus kan men genieten van een schitterende belevenis, men ziet stijle kliffen, eilandenarchipels en klippen. Het 618 meter hoge uitgestrekte vulkanische rotsgebergte van de Esterel eindigt hier met zeer grote rode rotsblokken in de Middelandse Zee en levert dit werkelijk adembenemende landschap op. De Romeinse stad Fréjus , een voormalige legerhaven heeft zicht op de aangeslibde vlakten die het rotsgebergte van de Estérel scheiden van het massief van les Maures. De stad Frejus kent een rijk verleden , het wordt in het jaar 940 vernietigd door de Saracenen daarna werd het een bisschopsstad en tenslotte in de 14de eeuw een vesting. Door zijn rijke verleden en zijn gevarieerd aanbod van bezienswaardigheden en monumenten is Frejus een stad die een bezoek zeker verdient.

De stad Frejus

De stad Frejus heeft een kleine 50.000 inwoners, is gelegen in de Provence behorend tot het departement Var. Een stad met een rijk historisch verleden, tegenwoordig een hedendaagse, gezellige kunst- en cultuurstad aan de Côte d’ Azuur. Naast kunst en cultuur heeft Frejus ook nog eens 7 kilometer zandstrand aan te bieden, een ideale vakantieplaats. Uit het Romeinse erfgoed zijn overgebleven onder andere:

de arena, het theater, het aquaduct, militair erfgoed en een archeologisch museum. In de omgeving van Frejus kan men eveneens heerlijk wandelen, fietsen, mountainbiken en paardrijden. In het compacte centrum met zijn vele winkeltjes is het in de zomer vaak heel gezellig, ook worden er markten, muziekconcerten en voorstellingen georganiseerd. En iedere vrijdag kan men genieten van vuurwerk op de boulevard. In de buurt zijn drie golfbanen zowel voor beginners als voor gevorderden Estérel, Valescure en Roquebrune sur Argens. Leuke uitstapjes zijn te maken naar bijvoorbeeld: Saint Tropez, Cannes, Monaco, Nice of het Gorges du Verdon.

De omgeving rond Frejus

De omgeving van Frejus is zeer de moeite waard, drie opvallende zaken wil ik graag voor het voetlicht brengen omdat deze de aandacht zeker waard zijn.

La Motte-en-Provence

La Motte-en-Provence is een pittoresk dorp wat in een mooie natuur ligt waar men lekker kan wandelen. Door het dorpje stroomt de Nartuby. Om bij het zeer indrukwekkende uitkijkpunt te komen over de watervallen van de Nartuby loopt men het wandelpad naar le Saut du Capelan.

Kapel N.D.-de-Pitié

Deze kapel vinden we op plusminus 1,5 kilometer van Fréjus op een hoogte van meer dan 100 meter in een bos van zowel grote eucalyptusbomen als pijnbomen. In de nabije omgeving van Kapel N.D.-de-Pitié is een karmelietenklooster. In 1949 is de kapel gerestaureerd tot eer van la Vierge de Douleurs.

De rots van Roquebrune

De rots van Roquebrune is een grote rots van uiteengereten rode zandstenen die hoort bij de plaatsen van nationaal belang ( ” Sites d’Intérêt Naitonal ” ). Het lijkt of de immense rots het dorp Roquebrune onder zijn bescherming neemt. Voor liefhebbers zijn hier zeer veel mooie en bijzondere planten te zien.

frejus 7

Kastelen Frankrijk omgeving Frejus

Chateau du Rouët

Bij het dorpje Le Muy vinden we Chateau du Rouët, dit kasteel in de vorm van een herenhuis is gebouwd onder Napoleon III. In het kasteel vinden tentoonstellingen plaats van schilderijen zowel als beeldhouwwerken. Op afspraak zijn rondleidingen in het Frans of Engels voor groepen mogelijk. Men kan bij het kasteel ook langere tijd verblijven door een vakantiehuisje te huren in deze prachtige omgeving. De wijngaarden van het kasteel vinden we aan de voet van de rode rotsen, tevens is hier een heel mooi park van ceders, palmbomen, sequoia’s en een flink kurkeikbos.

Chateau de Cabran

Chateau de Cabran wat gelegen is bij Puget-sur-Argens is een versterkte boerderij die is gelegen tegenaan het gemeentebos en is gebouwd op de fundering van een Romeinse villa uit vroeger jaren. Groepen kunnen een afspraak maken voor rondleidingen en een wijnproeverij in het kasteel, mogelijke talen zijn hier Frans, Engels, Duits, Spaans en Italiaans men is op talengebied dus van alle markten thuis en zullen u vriendelijk welkom heten in kasteel de Cabran.

Chateau d’Esclans

De wijnkelders van kasteel d’Esclans dateren uit de twaalfde en dertiende eeuw en staan bekend als de oudste uit de regio. De bastide werd gebouwd in de negentiende eeuw is erg mooi gelegen in de nabijheid van de bergengten van Pennafort. Het bastide is bewoond geweest door de uitvinder van de lucifer. Rondleidingen voor groepen zijn in de zomermaanden mogelijk, zowel in het Frans als in het Engels en het Noors.

Frejus Frankrijk feesten en evenementen

In Augustus viert men in Frejus het originele druivenfeest. Men perst het sap uit de druiven in een kelk en vermengd dit met miswijn. Na deze ceremonie voert men op het kerkplein de dans van de wijnstok uit, men doet dit rondom een opgestookt vuur waarin men de wijnstokken van de wijngaarden gooit als voorteken voor een goede oogst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *